Ochrana soukromí a cookies

Zásady práce s vašimi údaji

Provozovatel eshopu: Martin Laimar, Pompova 576/28, 617 00 Brno 

Provozujeme e-shop na webových stránkách: www.mycolostrum.cz

Pro prodej zboží provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje. 

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“) 

I. Zpracování osobních údajů

1. Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře. Pokud poptáváte naše produkty a služby, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím poptávkového formuláře. Jsou to: jméno, příjmení, telefonní číslo, emailová adresa

Z jakého důvodu?

Kontaktujeme vás přes ně pro další domluvu ohledně zboží.

Na základě jakého právního důvodu

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budeme zpracovávat nejdéle 30 dnů naší poslední komunikace.

2. Zpracování osobních údajů v případě nákupu - pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, telefonní číslo, emailová adresa.

Z jakého důvodu?

Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – dodali vám naše zboží. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací).

 Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracováváme?

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

 Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Po dobu plnění naší služby a poté 10 roků od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

 

Newslettery (obchodní sdělení)

Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to i nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.

 Na základě jakého právního důvodu?

Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

 Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

5 let od vašeho posledního nákupu. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím e-mailu nebo nás kontaktujte na e-mailu: info@mycolostrum.cz

 

II. Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem našeho e-shopu. Jsou to:

    • provozovatel e-shopové platformy Shoptet (společnost Shoptet a.s., se sídlem Dvořeckého 628/8, Břevnov, 169 00, Praha 6, IČ 289 35 675, společnost je zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B vložka 25 395)
    • společnosti podílející se na expedici zboží – Zásilkovna s.r.o. IČ: 28408306, Česká pošta s.p. IČ: 47114983, PPL s.r.o. IČ: 25194798,
    • společnost podílející se na rozesílání novinek - Ecomail.CZ s.r.o. IČ 02762943

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

 

III.  Co byste dál měli vědět

 V naší společnosti máme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů - Martin Laimar.

 V naší společnosti nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

 Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte nás na e-mailové adrese info@mycolostrum.cz nebo zavolejte na tel. č. +420 604 290 812.

 

IV. Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

Na webových stránkách používáme následující cookies:

  • Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Analytické/ statistické - Tato webová stránka používá funkce webové analytické služby Google Analytics. Nabízí ji Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics pracuje s tzv. "cookies". Informace, získané použitím této webové stránky jsou zpravidla přeneseny a uloženy na serveru Google v USA.

V případě aktivace anonymizace IP na této webové stránce je však Vaše IP-adresa Googlem v rámci členských států Evropské unie nebo v jiných členských zemích Evropského hospodářského prostoru nejprve zkrácena. Pouze ve výjimečných případech se přenese celá Vaše IP-adresa na server Google v USA a tam je zkrácena. Google použije tyto informace na žádost provozovatele této webové stránky k vyhodnocení používání této webové stránky, aby sestavil reporty o webových aktivitách a poskytl dále provozovateli webové stránky služby, spojené s použitím webové stránky a internetu. IP-adresa, poskytnutá Vaším prohlížečem v rámci Google Analytics, nebude dávána do souvislosti s žádnými jinými údaji na Googlu.

Uložení cookies můžete zabránit pomocí odpovídajícího nastavení Vašeho softwarového prohlížeče; upozorňujeme Vás však na to, že v tomto případě údajně nebudete moci využít všech funkcí této webové stránky v plném rozsahu. Můžete takto zabránit zaznamenání dat, získaných pomocí cookies a vztahujících se na použití webové stránky (vč. Vaší IP-adresy) na Googlu tím, že si natáhnete a nainstalujete browser-plugin, přístupný na níže uvedeném linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Alternativně k browseru-add-on nebo v rámci prohlížečů na mobilních přístrojích, klikněte prosím na tento link, abyste zaznamenávání dat pomocí Google Analytics v rámci této webové stránky zabránili i v budoucnu (opt-out funguje pouze v daném prohlížeči a pro tuto doménu). Ve Vašem přístroji se tak uloží opt-out-cookie. Pokud v tomto prohlížeči svá cookies vymažete, musíte znovu kliknout na tento link.

Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

 

V. Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto podmínky jsou účinné od 30.12.2021

 

 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné